Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en klimaat. Termen die je tegenwoordig steeds meer ziet en waar veel bedrijven zich meer mee bezig houden. Wanneer een bedrijf zich bezig houdt met maatschappelijk verantwoord ondernemen, wint het bedrijf aan aanzien. Hierdoor is het voor bedrijven aantrekkelijk om er eens serieus naar te kijken.
Sankomij installatietechniek
Zo ook Sankomij installatietechniek. Zij zijn een bedrijf dat zich al meer dan 50 jaar bezig houdt met de renovatie, het onderhoud en de realisatie van utiliteitsprojecten in de regio Noord Brabant en Limburg. “Sankomij is een sociaal bedrijf, waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering is. Zo gaan we bewust om met ons wagenpark, gaan we ver qua digitaliseren, maken we bewuste materiaalkeuzes voor het milieu en voeren we ons afval gescheiden af via een gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf.”, aldus de website van Sankomij.
Woonwijk ’t ven
’t Ven is een wijk in Eindhoven met huizen die gebouwd zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog. De wijk is onderdeel van het programma “aardgasvrije wijken”, waarbij 27 wijken van gas af gaan. Huizen in ’t ven gingen van energielabel C en D naar energielabel A++. Het project werd door Sankomij in samenwerking met Inventum en woningbouwcorporatie ‘thuis uitgevoerd. Zij hebben van ’t Ven de duurzaamste wijk van Eindhoven gemaakt. De bewoners hebben de omschakeling als zeer prettig ervaren. Niet alleen is het beter voor het milieu, maar de energie rekening is met een gemiddelde van 80 euro per maand gedaald. Ook zeggen ze blij te zijn dat hun gehorige, vochtige en tochtige huizen moderne huizen zijn geworden die goed geïsoleerd zijn. ’t Ven is zo gerenoveerd dat de wijk de komende 50 jaar betaalbare en duurzame woningen biedt.
Socialer ondernemen
Naast maatschappelijk verantwoord ondernemen, doet Sankomij ook aan sociaal ondernemen. Zo bieden zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om weer toe te treden tot het arbeidsproces. Hierdoor hebben zij de aspirant status ontvangen van PSO-Nederland, wat staat voor prestatieladder sociaal ondernemen.